AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam ovakva jela. Jedva sam čekala fotkati tanjur, da mogu krenuti jesti. Jednostavne namirnice. Spoj špinata, tjestenine, češnjaka i maslinovog ulja. Meni dovoljno.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja15 minutaUkupno vrijeme20 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Skuhajte tjesteninu i ostavite malo vode u kojoj se kuhala.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im špinat (ne treba te ga prethodno kuhati). Posolite i dinstajte na laganoj vatri.

3

Kada špinat "povede" dodajte mu malo mlijeka da dobijete kremasti umak. U umak dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i pospite peršinom.

4

SAVJET PLUS: Ovo jelo možete napraviti i s blitvom, ali ju prethodno blanširajte.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Skuhajte tjesteninu i ostavite malo vode u kojoj se kuhala.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im špinat (ne treba te ga prethodno kuhati). Posolite i dinstajte na laganoj vatri.

3

Kada špinat "povede" dodajte mu malo mlijeka da dobijete kremasti umak. U umak dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i pospite peršinom.

4

SAVJET PLUS: Ovo jelo možete napraviti i s blitvom, ali ju prethodno blanširajte.

Tjestenina sa špinatom