Obožavam ovakva jela. Jedva sam čekala fotkati tanjur, da mogu krenuti jesti. Jednostavne namirnice. Spoj špinata, tjestenine, češnjaka i maslinovog ulja. Meni dovoljno.

Skuhajte tjesteninu i ostavite malo vode u kojoj se kuhala.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im špinat (ne treba te ga prethodno kuhati). Posolite i dinstajte na laganoj vatri.
Kada špinat "povede" dodajte mu malo mlijeka da dobijete kremasti umak. U umak dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i pospite peršinom.
SAVJET PLUS: Ovo jelo možete napraviti i s blitvom, ali ju prethodno blanširajte.
Sastojci
Upute
Skuhajte tjesteninu i ostavite malo vode u kojoj se kuhala.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im špinat (ne treba te ga prethodno kuhati). Posolite i dinstajte na laganoj vatri.
Kada špinat "povede" dodajte mu malo mlijeka da dobijete kremasti umak. U umak dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte i pospite peršinom.
SAVJET PLUS: Ovo jelo možete napraviti i s blitvom, ali ju prethodno blanširajte.