Ovo jelo sam otkrila s klincima. Ljubitelji su mljevenog mesa, a obzirom da ne možemo baš svaki dan jesti tjesteninu, riža je odlična zamjena, a grašak ovom jelu daje posebnu notu. Probajte nešto novo - mljeveno meso s rižom i graškom.
Na maslinovom ulju prodinstajte luk i poriluk, dodajte mrkvu te sve posolite i popaprite.
Kada povrće malo omekša dodajte mljeveno meso te ga posolite. Sve dobro promiješajte i pustite 10 minuta da se dinsta. Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list te po potrebi malo vode. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Dodajte naribani češnjak i muškatni oraščić.
Pred kraj kuhanja dodajte rižu i grašak. Dolijte vode, koliko je riži potrebno i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pospite sitno narezanim peršinom i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite parmezan, slobodno ga dodajte u ovo jelo.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju prodinstajte luk i poriluk, dodajte mrkvu te sve posolite i popaprite.
Kada povrće malo omekša dodajte mljeveno meso te ga posolite. Sve dobro promiješajte i pustite 10 minuta da se dinsta. Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list te po potrebi malo vode. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Dodajte naribani češnjak i muškatni oraščić.
Pred kraj kuhanja dodajte rižu i grašak. Dolijte vode, koliko je riži potrebno i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pospite sitno narezanim peršinom i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite parmezan, slobodno ga dodajte u ovo jelo.