Ovo je recept za puno zdraviji pire od onog na kojeg smo svi navikli. Uživajte u pireu od batata i mrkve i njegovoj predivnoj narančastoj boji. Odlično paše uz komad mesa.
Batat i mrkvu ogulite, operite te narežite na manje komade. Stavite kuhati u posoljenu hladnu vodu. Prvo stavite mrkvu jer njoj duže treba. Kada mrkva malo omekša dodajte batat. Kuhajte cca 20-25 minuta dok povrće skroz ne omekša.
Gnječilicom za pire zgnječite batat i mrkvu, posolite, popaprite, naribajte muškatni oraščić te dodajte maslac. Sve lijepo kuhačom promiješajte i poslužite uz glavno jelo. Savršeno paše uz piletinu ili teletinu. Uživajte.
SAVJET PLUS: Ako volite češnjak, sitno ga narežite i dodajte ga u ovo jelo na kraju, kada i maslac.
Sastojci
Upute
Batat i mrkvu ogulite, operite te narežite na manje komade. Stavite kuhati u posoljenu hladnu vodu. Prvo stavite mrkvu jer njoj duže treba. Kada mrkva malo omekša dodajte batat. Kuhajte cca 20-25 minuta dok povrće skroz ne omekša.
Gnječilicom za pire zgnječite batat i mrkvu, posolite, popaprite, naribajte muškatni oraščić te dodajte maslac. Sve lijepo kuhačom promiješajte i poslužite uz glavno jelo. Savršeno paše uz piletinu ili teletinu. Uživajte.
SAVJET PLUS: Ako volite češnjak, sitno ga narežite i dodajte ga u ovo jelo na kraju, kada i maslac.