Ima li što ljepše od domaće mamine juhice? Iskreno, ja ju nisam baš cijenila u djetinjstvu, nazivala sam ju prljavom vodom 🙂 ali kao što vidite, s vremenom to se promijenilo i sada ju rado i često spremam. U nju ubacim sve i svašta, sezonsko povrće, domaće smrznuto povrće, puno vitamina i fini komad mesa.
Povrće ogulite i dobro operite, meso također operite. Povrće narežite na kockice srednje veličine i stavite ga u veći lonac.
Na povrće stavite meso i ulijte hladne vode da prekrije sve sastojke. Posolite, popaprite i dodajte žlicu maslinovog ulja u lonac. Staviti kuhati.
Kada juha zakipi, smanjite vatru i kuhajte na lagano još sat vremena, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kostiju.
Juhu procijedite i vratite na vatru. Zakuhajte tjesteninu ili napravite noklice od griza i jaja.
SAVJET PLUS: Lešo kuhano meso najzdraviji je način pripreme mesa. Uz meso iz juhe poslužite lešo kuhano povrće i uživajte u zdravom ručku prepunom vitamina.
Sastojci
Upute
Povrće ogulite i dobro operite, meso također operite. Povrće narežite na kockice srednje veličine i stavite ga u veći lonac.
Na povrće stavite meso i ulijte hladne vode da prekrije sve sastojke. Posolite, popaprite i dodajte žlicu maslinovog ulja u lonac. Staviti kuhati.
Kada juha zakipi, smanjite vatru i kuhajte na lagano još sat vremena, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kostiju.
Juhu procijedite i vratite na vatru. Zakuhajte tjesteninu ili napravite noklice od griza i jaja.
SAVJET PLUS: Lešo kuhano meso najzdraviji je način pripreme mesa. Uz meso iz juhe poslužite lešo kuhano povrće i uživajte u zdravom ručku prepunom vitamina.