AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ima li što ljepše od domaće mamine juhice? Iskreno, ja ju nisam baš cijenila u djetinjstvu, nazivala sam ju prljavom vodom 🙂 ali kao što vidite, s vremenom to se promijenilo i sada ju rado i često spremam. U nju ubacim sve i svašta, sezonsko povrće, domaće smrznuto povrće, puno vitamina i fini komad mesa.

teleća juha
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja1 hr 30 minutaUkupno vrijeme1 hr 40 minuta
Sastojci za mamin ručak
1

Povrće ogulite i dobro operite, meso također operite. Povrće narežite na kockice srednje veličine i stavite ga u veći lonac.

2

Na povrće stavite meso i ulijte hladne vode da prekrije sve sastojke. Posolite, popaprite i dodajte žlicu maslinovog ulja u lonac. Staviti kuhati.

3

Kada juha zakipi, smanjite vatru i kuhajte na lagano još sat vremena, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kostiju.

4

Juhu procijedite i vratite na vatru. Zakuhajte tjesteninu ili napravite noklice od griza i jaja.

5

SAVJET PLUS: Lešo kuhano meso najzdraviji je način pripreme mesa. Uz meso iz juhe poslužite lešo kuhano povrće i uživajte u zdravom ručku prepunom vitamina.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak

Upute

1

Povrće ogulite i dobro operite, meso također operite. Povrće narežite na kockice srednje veličine i stavite ga u veći lonac.

2

Na povrće stavite meso i ulijte hladne vode da prekrije sve sastojke. Posolite, popaprite i dodajte žlicu maslinovog ulja u lonac. Staviti kuhati.

3

Kada juha zakipi, smanjite vatru i kuhajte na lagano još sat vremena, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kostiju.

4

Juhu procijedite i vratite na vatru. Zakuhajte tjesteninu ili napravite noklice od griza i jaja.

5

SAVJET PLUS: Lešo kuhano meso najzdraviji je način pripreme mesa. Uz meso iz juhe poslužite lešo kuhano povrće i uživajte u zdravom ručku prepunom vitamina.

Domaća teleća juha