Jeste li znali da je losos riba koja živi u morskoj, a mrijesti se u riječnoj ili jezerskoj vodi te doprinosi zdravlju i duljem životu? Sadrži malu količinu žive, stoga se može jesti i više puta tjedno. Donosimo recept za super ukusan ručak s ovom zdravom namirnicom u kombinaciji s brokulom.
Očistite i operite brokulu i krumpir.
U lonac s posoljenom hladnom vodom dodajte najprije krumpir narezan na kocke, a kada voda zakipi dodajte brokulu. Kada je krumpir mekan, procijedite kuhano povrće i začinite ga solju, papirom, sitno narezanim češnjakom, peršinom i maslinovim uljem.
Losos posolite i popaprite. U dobro zagrijanu tavu dodajte malo maslinovog ulja i filet lososa na strani kože. Pritisnite filet lopaticom. Pecite 3-4 minute dok ne primijetite da je filet počeo mijenjati boju. Filet nježno okrenite na drugu stranu i pecite još 2 minute. Filet podlijevajte uljem u kojem se peče.
Servirajte uz lešo brokulom i krumpirom i uživajte u ukusnom, jednostavnom i zdravom maminom ručku.
SAVJET PLUS: Uz losos osim brokule, možete poslužiti i lešo kuhani špinat, kelj, blitvu ili cvjetaču. Ovisno o sezoni.
Sastojci
Upute
Očistite i operite brokulu i krumpir.
U lonac s posoljenom hladnom vodom dodajte najprije krumpir narezan na kocke, a kada voda zakipi dodajte brokulu. Kada je krumpir mekan, procijedite kuhano povrće i začinite ga solju, papirom, sitno narezanim češnjakom, peršinom i maslinovim uljem.
Losos posolite i popaprite. U dobro zagrijanu tavu dodajte malo maslinovog ulja i filet lososa na strani kože. Pritisnite filet lopaticom. Pecite 3-4 minute dok ne primijetite da je filet počeo mijenjati boju. Filet nježno okrenite na drugu stranu i pecite još 2 minute. Filet podlijevajte uljem u kojem se peče.
Servirajte uz lešo brokulom i krumpirom i uživajte u ukusnom, jednostavnom i zdravom maminom ručku.
SAVJET PLUS: Uz losos osim brokule, možete poslužiti i lešo kuhani špinat, kelj, blitvu ili cvjetaču. Ovisno o sezoni.