Ne trebaju palačinke nužno biti desert! Ja i muž obožavamo palačinke s tikvicama, djeca ih ne žele ni vidjeti! Zato napravim veću količinu pa umjesto priloga dobiju za desert - palačinke s čokoladom i svi sretni!
Ispecite palačinke! Tu nema neke velike filozofije. Ja obično napravim smjesu za malo više palačinki pa one koje ne napunim tikvicama, napunim čokoladom da se djeca vesele! 🙂
Na maslinovom ulju kratko popržite luk i češnjak i dodajte naribane tikvice. Posolite i popaprite. Sve lijepo promiješajte i dodajte pola količine parmezana. Ugasite vatru.
Smjesu od tikvica stavite na svaku palačinku (jednu-dvije žlice) i zamotate tako da najprije preklopite palačinku sa lijeve i desne strane pa onda tek zarolate. Položite ih jednu do druge u nauljeni pleh ili vatrostalnu zdjelu, a onda napravite bešamel umak kojim ćete ih politi.
Maslac rastopite na vatri i dodajte brašno neprestalno miješajući tako da se ta dva sastojka lijepo sjedine. Kada dobiju zlatnu boju postepeno dodajte mlijeko (ne sve odjedanput). Miješajte pjenjačom kako ne bi nastale grudice. Posolite, popaprite i dodajte malo muškatnog oraščića.
Bešamel umak prelijte preko palačinki i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, 40-45 minuta dok palačinke ne dobiju lijepu boju. Pred kraj pečenja palačinke pospite ostatkom parmezana.
Sastojci
Upute
Ispecite palačinke! Tu nema neke velike filozofije. Ja obično napravim smjesu za malo više palačinki pa one koje ne napunim tikvicama, napunim čokoladom da se djeca vesele! 🙂
Na maslinovom ulju kratko popržite luk i češnjak i dodajte naribane tikvice. Posolite i popaprite. Sve lijepo promiješajte i dodajte pola količine parmezana. Ugasite vatru.
Smjesu od tikvica stavite na svaku palačinku (jednu-dvije žlice) i zamotate tako da najprije preklopite palačinku sa lijeve i desne strane pa onda tek zarolate. Položite ih jednu do druge u nauljeni pleh ili vatrostalnu zdjelu, a onda napravite bešamel umak kojim ćete ih politi.
Maslac rastopite na vatri i dodajte brašno neprestalno miješajući tako da se ta dva sastojka lijepo sjedine. Kada dobiju zlatnu boju postepeno dodajte mlijeko (ne sve odjedanput). Miješajte pjenjačom kako ne bi nastale grudice. Posolite, popaprite i dodajte malo muškatnog oraščića.
Bešamel umak prelijte preko palačinki i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, 40-45 minuta dok palačinke ne dobiju lijepu boju. Pred kraj pečenja palačinke pospite ostatkom parmezana.