Mislim da je najmlađi član, najveći ljubitelj kus kusa u našoj obitelji. Mi ostali nismo baš veliki ljubitelji. Super dođe malo za promjenu da se maknemo od klasične tjestenine i riže, a opet iskoristimo sezonsko povrće. Probajte, možda se vama svidi. Nismo svi isti 🙂
Na maslinovom ulju stavite pirjati poriluk i na sitno nasjeckani češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku. Sve dobro posolite, popaprite i promiješajte.
Dodajte cherry rajčice i po potrebi malo vode. Kuhajte još 10 tak minuta. Kada je povrće omekšalo pripremite kus kus.
U zdjelu stavite jednu šalicu kus kusa i dvije šalice vrele vode. Ako imate temeljac, dodajte njega umjesto vode. Možete dodati žlicu maslinovog ulja za aromu. Gotov kus kus obavezno promiješajte vilicom kako se ne bi slijepio i nastale grudice te ga promiješajte s pripremljenim povrćem. Pospite svježe nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite pirjati poriluk i na sitno nasjeckani češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku. Sve dobro posolite, popaprite i promiješajte.
Dodajte cherry rajčice i po potrebi malo vode. Kuhajte još 10 tak minuta. Kada je povrće omekšalo pripremite kus kus.
U zdjelu stavite jednu šalicu kus kusa i dvije šalice vrele vode. Ako imate temeljac, dodajte njega umjesto vode. Možete dodati žlicu maslinovog ulja za aromu. Gotov kus kus obavezno promiješajte vilicom kako se ne bi slijepio i nastale grudice te ga promiješajte s pripremljenim povrćem. Pospite svježe nasjeckanim peršinom.