Nikada ne mogu ocijeniti da li je ovo jelo za žlicu ili vilicu, duboki ili plitki tanjur 🙂 Kako bilo, rado ga pojedemo. Mislim da je ovo mojoj djeci omiljeno jelo s graškom.

Na maslinovom ulju stavite pržiti luk, kada zažuti dodajte komade piletine. Dobro posolite i popaprite.
Dodajte mrkvu narezanu na kockice. Ja ponekad dodam i tikvicu i papriku, jer znam da će ih djeca u ovoj kombinaciji pojesti. Dodajte pasiranu rajčicu. Krčkajte na laganoj vatri da meso omekša.
Kada meso omekša, dodajte naribani češnjak i lovorov list. Sve lijepo promiješajte i dodajte krumpir narezan na manje kockice. Sigurno će vam trebati vode, pa dolijte 1-2 dcl, odnosno koliko je potrebno.
Kada krumpir malo omekša dodajte grašak. Kuhajte na laganoj vatri da se umak malo zgusne i krumpir skroz omekša. Gotovo jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom i uživajte u maminom ručku!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite pržiti luk, kada zažuti dodajte komade piletine. Dobro posolite i popaprite.
Dodajte mrkvu narezanu na kockice. Ja ponekad dodam i tikvicu i papriku, jer znam da će ih djeca u ovoj kombinaciji pojesti. Dodajte pasiranu rajčicu. Krčkajte na laganoj vatri da meso omekša.
Kada meso omekša, dodajte naribani češnjak i lovorov list. Sve lijepo promiješajte i dodajte krumpir narezan na manje kockice. Sigurno će vam trebati vode, pa dolijte 1-2 dcl, odnosno koliko je potrebno.
Kada krumpir malo omekša dodajte grašak. Kuhajte na laganoj vatri da se umak malo zgusne i krumpir skroz omekša. Gotovo jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom i uživajte u maminom ručku!