AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Jednostavnost i super okus na tanjuru. Obožavam ovu kombinaciju šampinjona i tjestenine. Ručak ili prilog za pola sata.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Dodajte mu na ploške narezane šampinjone. Posolite.

2

Dok se šampinjoni dinstaju na laganoj vatri, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala.

3

Kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se kuhala i sjeckani peršin dodajte šampinjonima. Sve dobro promiješajte i poslužite uz komad mesa ili kao samostalno jelo.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Dodajte mu na ploške narezane šampinjone. Posolite.

2

Dok se šampinjoni dinstaju na laganoj vatri, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala.

3

Kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se kuhala i sjeckani peršin dodajte šampinjonima. Sve dobro promiješajte i poslužite uz komad mesa ili kao samostalno jelo.

Tjestenina sa šampinjonima