Jednostavnost i super okus na tanjuru. Obožavam ovu kombinaciju šampinjona i tjestenine. Ručak ili prilog za pola sata.

Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Dodajte mu na ploške narezane šampinjone. Posolite.
Dok se šampinjoni dinstaju na laganoj vatri, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala.
Kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se kuhala i sjeckani peršin dodajte šampinjonima. Sve dobro promiješajte i poslužite uz komad mesa ili kao samostalno jelo.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Dodajte mu na ploške narezane šampinjone. Posolite.
Dok se šampinjoni dinstaju na laganoj vatri, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala.
Kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se kuhala i sjeckani peršin dodajte šampinjonima. Sve dobro promiješajte i poslužite uz komad mesa ili kao samostalno jelo.