AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Naizgled tri nespojive namirnice u odličnom gulašu. Lignje, ječam i grah zvijezde su ovog tanjura u kojem ćete uživati. Ovo jelo moja djeca ne vole, nisu ljubitelji lignji, rakova, kozica, ali imam pravo i ja sebi priremiti hranu za dušu, zar ne?

gulas od lignji
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U lonac stavite kuhati ječam, koji ste prije kuhanja namočili barem dva sata. Posolite. Dok se ječam kuha krenite na pripremu gulaša.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk omekša dodajte češnjak. Zatim dodajte odmrznute ili svježe lignje narezane na kolutiće.

3

Posolite i dodajte lovorov list. Sve dobro promiješajte da ulijte pasiranu rajčicu i malo vode.

4

Kada lignje omekšaju dodajte im skuhani i ocijeđeni ječam i konzervirani grah. Sve promiješajte i kuhajte još 5-10 minuta da se svi sastojci povežu. Gotovo jelo obilno pospite peršinom i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U lonac stavite kuhati ječam, koji ste prije kuhanja namočili barem dva sata. Posolite. Dok se ječam kuha krenite na pripremu gulaša.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk omekša dodajte češnjak. Zatim dodajte odmrznute ili svježe lignje narezane na kolutiće.

3

Posolite i dodajte lovorov list. Sve dobro promiješajte da ulijte pasiranu rajčicu i malo vode.

4

Kada lignje omekšaju dodajte im skuhani i ocijeđeni ječam i konzervirani grah. Sve promiješajte i kuhajte još 5-10 minuta da se svi sastojci povežu. Gotovo jelo obilno pospite peršinom i uživajte u svakom zalogaju.

Gulaš od lignji s grahom i ječmom