Bilo rižoto ili tjestenina, jela s kozicama su uvijek pun pogodak. Lagano jelo, fino i brzo!

Na maslinovom ulju zažutite na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Dodajte odmrznute repove kozica, malo posolite i popaprite te sve lijepo promiješajte i pirjajte 10-tak minuta.
Dodajte rižu. Pustite da se tostira (na suho, bez dolijevanja vode), tek onda dodajte vodu ili temeljac. Posolite i popaprite po želji.
Kada je riža gotova, ugasite vatru i dodajte naribanu koricu limuna, komad maslaca te svježe narezan peršin. Sve lijepo promiješajte i uživajte.
SAVJET PLUS: Nikako nemojte izostaviti limunovu koricu u ovom jelu, jer mu daje posebnu svježinu i okus.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju zažutite na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Dodajte odmrznute repove kozica, malo posolite i popaprite te sve lijepo promiješajte i pirjajte 10-tak minuta.
Dodajte rižu. Pustite da se tostira (na suho, bez dolijevanja vode), tek onda dodajte vodu ili temeljac. Posolite i popaprite po želji.
Kada je riža gotova, ugasite vatru i dodajte naribanu koricu limuna, komad maslaca te svježe narezan peršin. Sve lijepo promiješajte i uživajte.
SAVJET PLUS: Nikako nemojte izostaviti limunovu koricu u ovom jelu, jer mu daje posebnu svježinu i okus.