AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Bilo rižoto ili tjestenina, jela s kozicama su uvijek pun pogodak. Lagano jelo, fino i brzo!

rižoto od poriluka i kozica
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju zažutite na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Dodajte odmrznute repove kozica, malo posolite i popaprite te sve lijepo promiješajte i pirjajte 10-tak minuta.

2

Dodajte rižu. Pustite da se tostira (na suho, bez dolijevanja vode), tek onda dodajte vodu ili temeljac. Posolite i popaprite po želji.

3

Kada je riža gotova, ugasite vatru i dodajte naribanu koricu limuna, komad maslaca te svježe narezan peršin. Sve lijepo promiješajte i uživajte.

4

SAVJET PLUS: Nikako nemojte izostaviti limunovu koricu u ovom jelu, jer mu daje posebnu svježinu i okus.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju zažutite na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Dodajte odmrznute repove kozica, malo posolite i popaprite te sve lijepo promiješajte i pirjajte 10-tak minuta.

2

Dodajte rižu. Pustite da se tostira (na suho, bez dolijevanja vode), tek onda dodajte vodu ili temeljac. Posolite i popaprite po želji.

3

Kada je riža gotova, ugasite vatru i dodajte naribanu koricu limuna, komad maslaca te svježe narezan peršin. Sve lijepo promiješajte i uživajte.

4

SAVJET PLUS: Nikako nemojte izostaviti limunovu koricu u ovom jelu, jer mu daje posebnu svježinu i okus.

Rižoto s kozicama i porilukom