Brzo jelo iz jedne posude koje će vas oduševiti.
Lignje i krumpir, kojeg ste ogulili i narezali na ploške, posložite u vatrostalnu posudu te ih dobro začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Dodajte na ploške narezan luk, češnjak i grančicu ružmarina (može i žličica suhog ružmarina).
Jelo stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite poklopljeno folijom 20-tak minuta da lignje puste svoje sokove.
Maknite foliju i pecite još 10-tak minuta da krumpir dobije lijepu boju. Jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.
Sastojci
Upute
Lignje i krumpir, kojeg ste ogulili i narezali na ploške, posložite u vatrostalnu posudu te ih dobro začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Dodajte na ploške narezan luk, češnjak i grančicu ružmarina (može i žličica suhog ružmarina).
Jelo stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite poklopljeno folijom 20-tak minuta da lignje puste svoje sokove.
Maknite foliju i pecite još 10-tak minuta da krumpir dobije lijepu boju. Jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.