AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Dvoumila sam se da li da objavim sliku ovog jela ili ne. Okus, a ne izgled je prevladao. Ne znam zašto mi se uvijek crvena leća raskuha i raspukne kao kokica. Možda je do vrste koju sam kupila ili zato što sam je prije kuhanja namočila u vodi. Nakon samo 10 minuta kuhanja pretvorila u kašu. Ne znam gdje griješim! Ako vi znate, javite mi! Okus variva je odličan. Panceta, leća, blitva savršeno pašu i dugo će vas držati sitim. Djeca su sve pojela, a blitvu ne vole...tako da - tko brine za sliku 🙂

varivo od crvene leće i blitve
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme45 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i pancetu. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, krumpir i papriku. Posolite, popaprite, dodajte prstohvat kurkume i žličicu crvene paprike. Sve dobro promiješajte i dinstajte 5 minuta bez dodavanje vode.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i vodu / temeljac da prekrije povrće. Kada povrće malo omekša dodajte leću. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.

3

Pred kraj kuhanja dodajte na trakice narezanu blitvu i kuhajte jo 10-tak minuta. Poslužite toplo.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i pancetu. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, krumpir i papriku. Posolite, popaprite, dodajte prstohvat kurkume i žličicu crvene paprike. Sve dobro promiješajte i dinstajte 5 minuta bez dodavanje vode.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i vodu / temeljac da prekrije povrće. Kada povrće malo omekša dodajte leću. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.

3

Pred kraj kuhanja dodajte na trakice narezanu blitvu i kuhajte jo 10-tak minuta. Poslužite toplo.

Varivo od crvene leće i blitve