Dvoumila sam se da li da objavim sliku ovog jela ili ne. Okus, a ne izgled je prevladao. Ne znam zašto mi se uvijek crvena leća raskuha i raspukne kao kokica. Možda je do vrste koju sam kupila ili zato što sam je prije kuhanja namočila u vodi. Nakon samo 10 minuta kuhanja pretvorila u kašu. Ne znam gdje griješim! Ako vi znate, javite mi! Okus variva je odličan. Panceta, leća, blitva savršeno pašu i dugo će vas držati sitim. Djeca su sve pojela, a blitvu ne vole...tako da - tko brine za sliku 🙂
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i pancetu. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, krumpir i papriku. Posolite, popaprite, dodajte prstohvat kurkume i žličicu crvene paprike. Sve dobro promiješajte i dinstajte 5 minuta bez dodavanje vode.
Dodajte pasiranu rajčicu i vodu / temeljac da prekrije povrće. Kada povrće malo omekša dodajte leću. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.
Pred kraj kuhanja dodajte na trakice narezanu blitvu i kuhajte jo 10-tak minuta. Poslužite toplo.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i pancetu. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, krumpir i papriku. Posolite, popaprite, dodajte prstohvat kurkume i žličicu crvene paprike. Sve dobro promiješajte i dinstajte 5 minuta bez dodavanje vode.
Dodajte pasiranu rajčicu i vodu / temeljac da prekrije povrće. Kada povrće malo omekša dodajte leću. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.
Pred kraj kuhanja dodajte na trakice narezanu blitvu i kuhajte jo 10-tak minuta. Poslužite toplo.