AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Za ovo jelo idealne su svježe lignje. Znam da nismo svi te sreće da ih možemo lako nabaviti, zato ćemo se u takvim situacijama poslužiti i smrznutim iz trgovine. Ovo jelo me podsjeća na Dalmaciju. Tako jednostavno, a tako puno okusa.

brudet od lignji
Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time40 minsTotal Time45 mins
Sastojci za mamin ručak:
Za palentu:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada povrće zamiriše dodajte kolutiće lignji, sol, papar i lovorov list. Sve lijepo promiješajte.

2

Dodajte pasiranu rajčicu, origano i ružmarin. Dinstajte 15-tak minuta. Dodajte malo vode i kuhajte još 15-tak minuta na laganoj vatri.

3

Kada je brudet gotov pospite ga peršinom i ostavite da "odmori" 10-tak minuta prije posluživanja. Za to vrijeme skuhate palentu koju ćete poslužiti uz brudet.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:
Za palentu:

Directions

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada povrće zamiriše dodajte kolutiće lignji, sol, papar i lovorov list. Sve lijepo promiješajte.

2

Dodajte pasiranu rajčicu, origano i ružmarin. Dinstajte 15-tak minuta. Dodajte malo vode i kuhajte još 15-tak minuta na laganoj vatri.

3

Kada je brudet gotov pospite ga peršinom i ostavite da "odmori" 10-tak minuta prije posluživanja. Za to vrijeme skuhate palentu koju ćete poslužiti uz brudet.

Brudet od lignji s palentom