Za ovo jelo idealne su svježe lignje. Znam da nismo svi te sreće da ih možemo lako nabaviti, zato ćemo se u takvim situacijama poslužiti i smrznutim iz trgovine. Ovo jelo me podsjeća na Dalmaciju. Tako jednostavno, a tako puno okusa.

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada povrće zamiriše dodajte kolutiće lignji, sol, papar i lovorov list. Sve lijepo promiješajte.
Dodajte pasiranu rajčicu, origano i ružmarin. Dinstajte 15-tak minuta. Dodajte malo vode i kuhajte još 15-tak minuta na laganoj vatri.
Kada je brudet gotov pospite ga peršinom i ostavite da "odmori" 10-tak minuta prije posluživanja. Za to vrijeme skuhate palentu koju ćete poslužiti uz brudet.
Otkrijte trik za kremastu palentu.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada povrće zamiriše dodajte kolutiće lignji, sol, papar i lovorov list. Sve lijepo promiješajte.
Dodajte pasiranu rajčicu, origano i ružmarin. Dinstajte 15-tak minuta. Dodajte malo vode i kuhajte još 15-tak minuta na laganoj vatri.
Kada je brudet gotov pospite ga peršinom i ostavite da "odmori" 10-tak minuta prije posluživanja. Za to vrijeme skuhate palentu koju ćete poslužiti uz brudet.
Otkrijte trik za kremastu palentu.