Ima li što ljepše, nego iskoristiti sezonske namirnice u jelu! Jesenska ljepotica - butternut tikva, šampinjoni, riža i špek glavni su sastojci ovog jesenskog rižota u kojem će uživati cijela obitelj.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk zažuti dodajte butternut tikvu koju ste ogulili i narezali na kockice. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Kratko propirjajte.
Dodajte šampinjone, koje ste narezali na ploške. Nakon 10-tak minuta dodajte rižu.
Vode ili povrtnog temeljca uljevajte malo po malo, koliko riža tražI. Dodajte prstohvat kurkume i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.
Kada je rižoto gotov, ugasite vatru, dodajte maslac i peršin.
Na tavi na maslinovom ulju stavite pržiti komadiće špeka, minutu - dvije sa svake strane. Hrskavim špekom pospite rižoto i uživajte u jesenskom ručku.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk zažuti dodajte butternut tikvu koju ste ogulili i narezali na kockice. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Kratko propirjajte.
Dodajte šampinjone, koje ste narezali na ploške. Nakon 10-tak minuta dodajte rižu.
Vode ili povrtnog temeljca uljevajte malo po malo, koliko riža tražI. Dodajte prstohvat kurkume i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.
Kada je rižoto gotov, ugasite vatru, dodajte maslac i peršin.
Na tavi na maslinovom ulju stavite pržiti komadiće špeka, minutu - dvije sa svake strane. Hrskavim špekom pospite rižoto i uživajte u jesenskom ručku.