AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ima li što ljepše, nego iskoristiti sezonske namirnice u jelu! Jesenska ljepotica - butternut tikva, šampinjoni, riža i špek glavni su sastojci ovog jesenskog rižota u kojem će uživati cijela obitelj.

rizoto s bundevom i sampinjonima
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk zažuti dodajte butternut tikvu koju ste ogulili i narezali na kockice. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Kratko propirjajte.

2

Dodajte šampinjone, koje ste narezali na ploške. Nakon 10-tak minuta dodajte rižu.

3

Vode ili povrtnog temeljca uljevajte malo po malo, koliko riža tražI. Dodajte prstohvat kurkume i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.

4

Kada je rižoto gotov, ugasite vatru, dodajte maslac i peršin.

5

Na tavi na maslinovom ulju stavite pržiti komadiće špeka, minutu - dvije sa svake strane. Hrskavim špekom pospite rižoto i uživajte u jesenskom ručku.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada luk zažuti dodajte butternut tikvu koju ste ogulili i narezali na kockice. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Kratko propirjajte.

2

Dodajte šampinjone, koje ste narezali na ploške. Nakon 10-tak minuta dodajte rižu.

3

Vode ili povrtnog temeljca uljevajte malo po malo, koliko riža tražI. Dodajte prstohvat kurkume i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.

4

Kada je rižoto gotov, ugasite vatru, dodajte maslac i peršin.

5

Na tavi na maslinovom ulju stavite pržiti komadiće špeka, minutu - dvije sa svake strane. Hrskavim špekom pospite rižoto i uživajte u jesenskom ručku.

Rižoto s bundevom i šampinjonima