Ne mogu reći da su moja djeca uživala u ovom jelu, ali pojelo se 🙂 Nama velikima je pasalo. Fini okus tikve i kremasti ječam. Jesen na tanjuru.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i tikvu. Posolite, popaprite i dodajte kurkumu.
Dinstajte na laganoj vatri 5-10 minuta, pa zatim dodajte ječam i vodu (ili temeljac ako imate) da prekrije sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri dok ječam ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kockicu maslaca i peršin i poslužite.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i tikvu. Posolite, popaprite i dodajte kurkumu.
Dinstajte na laganoj vatri 5-10 minuta, pa zatim dodajte ječam i vodu (ili temeljac ako imate) da prekrije sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri dok ječam ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kockicu maslaca i peršin i poslužite.