AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Malo drugačiji umak za tjesteninu. Mene je oduševio, dečke baš i ne. Zanemarite njih, poslušajte mene. TOP je!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Priprema:
1

Butternut tikvu očistite i na režite na komade srednje veličine.

2

Tikvu zajedno s lukom i češnjakom stavite u posudu za pečenje. Češnjak ne morate guliti, možete ga ostaviti u opni.

3

Posolite povrće i začinite maslinovim uljem. Dodajte malo vode u posudu za pečenje i stavite peći na 180 stupnjeva, cca 30 minuta, dok tikva ne omekša.

4

Dok se tikva peče, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 1 dcl vode u kojoj se kuhala.

5

Tikvu, luk i češnjak (sada ga izvadite iz opne) zajedno sa svim sokovima iz posude za pečenje usitnite štapnim mikserom.

6

U umak dodajte malo muškatnog oraščića i pomiješajte ga s tjesteninom. Dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala i pospite jelo peršinom. TOP!

Sastojci

Upute

Priprema:
1

Butternut tikvu očistite i na režite na komade srednje veličine.

2

Tikvu zajedno s lukom i češnjakom stavite u posudu za pečenje. Češnjak ne morate guliti, možete ga ostaviti u opni.

3

Posolite povrće i začinite maslinovim uljem. Dodajte malo vode u posudu za pečenje i stavite peći na 180 stupnjeva, cca 30 minuta, dok tikva ne omekša.

4

Dok se tikva peče, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 1 dcl vode u kojoj se kuhala.

5

Tikvu, luk i češnjak (sada ga izvadite iz opne) zajedno sa svim sokovima iz posude za pečenje usitnite štapnim mikserom.

6

U umak dodajte malo muškatnog oraščića i pomiješajte ga s tjesteninom. Dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala i pospite jelo peršinom. TOP!

Tjestenina u umaku od pečene butternut tikve