Malo drugačiji umak za tjesteninu. Mene je oduševio, dečke baš i ne. Zanemarite njih, poslušajte mene. TOP je!
Butternut tikvu očistite i na režite na komade srednje veličine.
Tikvu zajedno s lukom i češnjakom stavite u posudu za pečenje. Češnjak ne morate guliti, možete ga ostaviti u opni.
Posolite povrće i začinite maslinovim uljem. Dodajte malo vode u posudu za pečenje i stavite peći na 180 stupnjeva, cca 30 minuta, dok tikva ne omekša.
Dok se tikva peče, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 1 dcl vode u kojoj se kuhala.
Tikvu, luk i češnjak (sada ga izvadite iz opne) zajedno sa svim sokovima iz posude za pečenje usitnite štapnim mikserom.
U umak dodajte malo muškatnog oraščića i pomiješajte ga s tjesteninom. Dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala i pospite jelo peršinom. TOP!
Sastojci
Upute
Butternut tikvu očistite i na režite na komade srednje veličine.
Tikvu zajedno s lukom i češnjakom stavite u posudu za pečenje. Češnjak ne morate guliti, možete ga ostaviti u opni.
Posolite povrće i začinite maslinovim uljem. Dodajte malo vode u posudu za pečenje i stavite peći na 180 stupnjeva, cca 30 minuta, dok tikva ne omekša.
Dok se tikva peče, skuhajte tjesteninu i sačuvajte 1 dcl vode u kojoj se kuhala.
Tikvu, luk i češnjak (sada ga izvadite iz opne) zajedno sa svim sokovima iz posude za pečenje usitnite štapnim mikserom.
U umak dodajte malo muškatnog oraščića i pomiješajte ga s tjesteninom. Dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala i pospite jelo peršinom. TOP!