Kada mi djeca pojedu jedan puni tanjur ovog variva, dan mi je odmah ljepši. Slanutak svi volimo (mislim da ste to i vi primijetili :-)), a ova kombinacija s tjesteninom je jako ukusna. Isprobajte!
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kurkumu. Sve dobro promiješajte i dinstajte par minuta bez dodavanja tekučine.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke. Ako imate temeljec ili juhu, dodajte umjesto vode. Poklopite lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-tak minuta.
Dodajte ocijeđeni slanutak i tjesteninu u lonac. Po potrebi dodajte još malo vode da se tjestenina može skuhati. Kada je tjestenina kuhana, jelo je gotovo. Pospite ga peršinom i uživajte!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kurkumu. Sve dobro promiješajte i dinstajte par minuta bez dodavanja tekučine.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke. Ako imate temeljec ili juhu, dodajte umjesto vode. Poklopite lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-tak minuta.
Dodajte ocijeđeni slanutak i tjesteninu u lonac. Po potrebi dodajte još malo vode da se tjestenina može skuhati. Kada je tjestenina kuhana, jelo je gotovo. Pospite ga peršinom i uživajte!