AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Kada mi djeca pojedu jedan puni tanjur ovog variva, dan mi je odmah ljepši. Slanutak svi volimo (mislim da ste to i vi primijetili :-)), a ova kombinacija s tjesteninom je jako ukusna. Isprobajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja40 minutaUkupno vrijeme45 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kurkumu. Sve dobro promiješajte i dinstajte par minuta bez dodavanja tekučine.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke. Ako imate temeljec ili juhu, dodajte umjesto vode. Poklopite lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-tak minuta.

3

Dodajte ocijeđeni slanutak i tjesteninu u lonac. Po potrebi dodajte još malo vode da se tjestenina može skuhati. Kada je tjestenina kuhana, jelo je gotovo. Pospite ga peršinom i uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kurkumu. Sve dobro promiješajte i dinstajte par minuta bez dodavanja tekučine.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke. Ako imate temeljec ili juhu, dodajte umjesto vode. Poklopite lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-tak minuta.

3

Dodajte ocijeđeni slanutak i tjesteninu u lonac. Po potrebi dodajte još malo vode da se tjestenina može skuhati. Kada je tjestenina kuhana, jelo je gotovo. Pospite ga peršinom i uživajte!

Varivo sa slanutkom, sezonskim povrćem i tjesteninom