Jednostavno jelo, jednostavni sastojci. Idealan ručak kada ste u žurbi. Moja djeca donedavno nisu voljela zelene rezance (jer su zeleni :)), ali sada su im ukusni. Naravno, ovo jelo možete napraviti i s običnim rezancima, ali ja voooolim što više boja pa zato biram "male zelene".
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte mu na kockice narezanu piletinu. Kada piletina omekša i dobije lijepu boju dodajte na ploške narezane šampinjone.
Sve dobro posolite i popaprite i kuhajte na laganoj vatri 20-tak minuta.
U drugom loncu skuhajte zelenu tjeteninu. Kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte u posudu s piletinom i šampinjonima. Sve lijepo promiješajte i pospite peršinom.
SAVJET PLUS: Ako želite kremastiji umak, kada dinstate piletinu i šampinjone dodajte 1 dcl mlijeka.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte mu na kockice narezanu piletinu. Kada piletina omekša i dobije lijepu boju dodajte na ploške narezane šampinjone.
Sve dobro posolite i popaprite i kuhajte na laganoj vatri 20-tak minuta.
U drugom loncu skuhajte zelenu tjeteninu. Kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte u posudu s piletinom i šampinjonima. Sve lijepo promiješajte i pospite peršinom.
SAVJET PLUS: Ako želite kremastiji umak, kada dinstate piletinu i šampinjone dodajte 1 dcl mlijeka.