AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Predivne polpetice koje možete kombirati uz pire krumpir ili palentu. Uživajte u svakom zalogaju!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 5 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U blenderu ili nožem na sitno narežite luk, češnjak i peršin.

2

Jedan dio povrća dodajte u mljeveno meso, zajedno s jajem, zobenim pahuljicama, mljevenom slatkom paprikom, soli, paprom i maslinovim uljem. Sve lijepo promiješajte rukama i oblikujte polpete.

3

U lonac stavite maslinovo ulje i ostatak luka, češnjaka i peršina. Čim povrće zamiriše (pazite da vam ne zagori) dodajte mu polpetice.

4

Kada polpetice dobiju malo boje, dodajte im pasiranu rajčicu, sol i šečer. Poklopite lonac i kuhajte na lagano cca 45 minuta.

5

Za vrijeme kuhanja polpeta, pripremite palentu, koju ćete poslužiti uz polpete. Uživajte u maminom ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U blenderu ili nožem na sitno narežite luk, češnjak i peršin.

2

Jedan dio povrća dodajte u mljeveno meso, zajedno s jajem, zobenim pahuljicama, mljevenom slatkom paprikom, soli, paprom i maslinovim uljem. Sve lijepo promiješajte rukama i oblikujte polpete.

3

U lonac stavite maslinovo ulje i ostatak luka, češnjaka i peršina. Čim povrće zamiriše (pazite da vam ne zagori) dodajte mu polpetice.

4

Kada polpetice dobiju malo boje, dodajte im pasiranu rajčicu, sol i šečer. Poklopite lonac i kuhajte na lagano cca 45 minuta.

5

Za vrijeme kuhanja polpeta, pripremite palentu, koju ćete poslužiti uz polpete. Uživajte u maminom ručku!

Polpete sa zobenim pahuljicama u umaku od rajčice s palentom