AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Najčešće sa sipom radimo rižot. No, probajte sipu u kombinaciji s tjesteninom i graškom. Oduševit ćete se. Zeleni grašak je postao crn 🙂 , ali ovom jelu i dalje daje potrebnu slatkoću i svježinu.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada zamirišu dodajte im na kockice narezanu sipu. Saznajte kako jednostavno očistiti sipu

2

Sipu dinstajte bez dodavanja tekućine da dobije boju, zatim dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša.

3

Po potrebi dodajte malo vode, crnilo od sipe i grašak. Promiješajte i kuhajte dok se grašak ne skuha.

4

U drugoj posudi skuhajte tjesteninu. Ja sam koristila fuže, ali možete i penne. Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte sipi, sve lijepo promiješajte i obilno pospite peršinom i parmezanom. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada zamirišu dodajte im na kockice narezanu sipu. Saznajte kako jednostavno očistiti sipu

2

Sipu dinstajte bez dodavanja tekućine da dobije boju, zatim dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša.

3

Po potrebi dodajte malo vode, crnilo od sipe i grašak. Promiješajte i kuhajte dok se grašak ne skuha.

4

U drugoj posudi skuhajte tjesteninu. Ja sam koristila fuže, ali možete i penne. Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte sipi, sve lijepo promiješajte i obilno pospite peršinom i parmezanom. Uživajte!

Tjestenina sa sipom s graškom