Najčešće sa sipom radimo rižot. No, probajte sipu u kombinaciji s tjesteninom i graškom. Oduševit ćete se. Zeleni grašak je postao crn 🙂 , ali ovom jelu i dalje daje potrebnu slatkoću i svježinu.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada zamirišu dodajte im na kockice narezanu sipu. Saznajte kako jednostavno očistiti sipu
Sipu dinstajte bez dodavanja tekućine da dobije boju, zatim dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša.
Po potrebi dodajte malo vode, crnilo od sipe i grašak. Promiješajte i kuhajte dok se grašak ne skuha.
U drugoj posudi skuhajte tjesteninu. Ja sam koristila fuže, ali možete i penne. Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte sipi, sve lijepo promiješajte i obilno pospite peršinom i parmezanom. Uživajte!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada zamirišu dodajte im na kockice narezanu sipu. Saznajte kako jednostavno očistiti sipu
Sipu dinstajte bez dodavanja tekućine da dobije boju, zatim dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša.
Po potrebi dodajte malo vode, crnilo od sipe i grašak. Promiješajte i kuhajte dok se grašak ne skuha.
U drugoj posudi skuhajte tjesteninu. Ja sam koristila fuže, ali možete i penne. Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte sipi, sve lijepo promiješajte i obilno pospite peršinom i parmezanom. Uživajte!