AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ako želite možda izaći iz "okvira" svakodnevnih jela onda pripremite losos u umaku od limuna uz pire od graška. Predivni okusi i boje na tanjuru.

losos u umaku od limuna
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
Sastojci za mamin ručak: LOSOS
Sastojci za mamin ručak: PIRE OD GRAŠKA
Priprema: LOSOS
1

Losos posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa na strani kože.

2

Pecite 5 minuta, pritišćući losos lopaticom ili vilicom, kako bi koža postala ravnomjerno hrskava. Losos okrenite i pecite još 2-3 minute.

3

Pečeni losos izvadite iz tave. Na masnoći na kojoj se pekao losos dajte žlicu maslaca, nasjecka češnjak te sok od limuna. Kuhajte par minuta da se okusi povežu.

4

Vratite losos u tavu i kuhajte ga u umaku još 3-4 minute. Na kraju ubacite preostale dvije žlice maslaca. Kada se maslac otopi, jelo je gotovo.

Priprema: PIRE OD GRAŠKA
5

Ogulite i nasjeckajte krumpir. Stavite ga u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša, oko 15-tak minuta. Krumpiru dodajte grašak i skuhajte povrće.

6

Gnječilicom zgnječite grašak i krumpir te dodajte: kiselo vrhnje, maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak: LOSOS
Sastojci za mamin ručak: PIRE OD GRAŠKA

Upute

Priprema: LOSOS
1

Losos posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa na strani kože.

2

Pecite 5 minuta, pritišćući losos lopaticom ili vilicom, kako bi koža postala ravnomjerno hrskava. Losos okrenite i pecite još 2-3 minute.

3

Pečeni losos izvadite iz tave. Na masnoći na kojoj se pekao losos dajte žlicu maslaca, nasjecka češnjak te sok od limuna. Kuhajte par minuta da se okusi povežu.

4

Vratite losos u tavu i kuhajte ga u umaku još 3-4 minute. Na kraju ubacite preostale dvije žlice maslaca. Kada se maslac otopi, jelo je gotovo.

Priprema: PIRE OD GRAŠKA
5

Ogulite i nasjeckajte krumpir. Stavite ga u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša, oko 15-tak minuta. Krumpiru dodajte grašak i skuhajte povrće.

6

Gnječilicom zgnječite grašak i krumpir te dodajte: kiselo vrhnje, maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.

Losos u umaku od limuna uz pire od graška