Ako želite možda izaći iz "okvira" svakodnevnih jela onda pripremite losos u umaku od limuna uz pire od graška. Predivni okusi i boje na tanjuru.

Losos posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa na strani kože.
Pecite 5 minuta, pritišćući losos lopaticom ili vilicom, kako bi koža postala ravnomjerno hrskava. Losos okrenite i pecite još 2-3 minute.
Pečeni losos izvadite iz tave. Na masnoći na kojoj se pekao losos dajte žlicu maslaca, nasjecka češnjak te sok od limuna. Kuhajte par minuta da se okusi povežu.
Vratite losos u tavu i kuhajte ga u umaku još 3-4 minute. Na kraju ubacite preostale dvije žlice maslaca. Kada se maslac otopi, jelo je gotovo.
Ogulite i nasjeckajte krumpir. Stavite ga u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša, oko 15-tak minuta. Krumpiru dodajte grašak i skuhajte povrće.
Gnječilicom zgnječite grašak i krumpir te dodajte: kiselo vrhnje, maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.
Sastojci
Upute
Losos posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa na strani kože.
Pecite 5 minuta, pritišćući losos lopaticom ili vilicom, kako bi koža postala ravnomjerno hrskava. Losos okrenite i pecite još 2-3 minute.
Pečeni losos izvadite iz tave. Na masnoći na kojoj se pekao losos dajte žlicu maslaca, nasjecka češnjak te sok od limuna. Kuhajte par minuta da se okusi povežu.
Vratite losos u tavu i kuhajte ga u umaku još 3-4 minute. Na kraju ubacite preostale dvije žlice maslaca. Kada se maslac otopi, jelo je gotovo.
Ogulite i nasjeckajte krumpir. Stavite ga u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša, oko 15-tak minuta. Krumpiru dodajte grašak i skuhajte povrće.
Gnječilicom zgnječite grašak i krumpir te dodajte: kiselo vrhnje, maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.