AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Jeste li znali da brokula ima više proteina nego steak? Ovo je jelo idealno ako djeci želite "podvaliti" brokulu, a u kombinaciji s tjesteninom, tražit će se tanjur više.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja20 minutaUkupno vrijeme25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
1

Brokulu skuhajte u posoljenoj vodi. U vodi u kojoj se kuhala brokula skuhajte tjesteninu. Sačuvajte 1 dcl vode, u kojoj se kuhala tjestenina, za umak.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati poriluk, dodajte brokulu, naribani češnjak i malo vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dodati začine, sol i papar. Dinstajte 5-10 munuta, dok povrće skroz ne omekša.

3

U zeleni umak dodajte tjesteninu, svježi peršin, sve lijepo promiješajte i poslužite.

4

SAVJET PLUS: Ako nemate poriluk, isto jelom možete napraviti i s lukom.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

1

Brokulu skuhajte u posoljenoj vodi. U vodi u kojoj se kuhala brokula skuhajte tjesteninu. Sačuvajte 1 dcl vode, u kojoj se kuhala tjestenina, za umak.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati poriluk, dodajte brokulu, naribani češnjak i malo vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dodati začine, sol i papar. Dinstajte 5-10 munuta, dok povrće skroz ne omekša.

3

U zeleni umak dodajte tjesteninu, svježi peršin, sve lijepo promiješajte i poslužite.

4

SAVJET PLUS: Ako nemate poriluk, isto jelom možete napraviti i s lukom.

Tjestenina s brokulom i porilukom