Jeste li znali da brokula ima više proteina nego steak? Ovo je jelo idealno ako djeci želite "podvaliti" brokulu, a u kombinaciji s tjesteninom, tražit će se tanjur više.
Brokulu skuhajte u posoljenoj vodi. U vodi u kojoj se kuhala brokula skuhajte tjesteninu. Sačuvajte 1 dcl vode, u kojoj se kuhala tjestenina, za umak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati poriluk, dodajte brokulu, naribani češnjak i malo vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dodati začine, sol i papar. Dinstajte 5-10 munuta, dok povrće skroz ne omekša.
U zeleni umak dodajte tjesteninu, svježi peršin, sve lijepo promiješajte i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako nemate poriluk, isto jelom možete napraviti i s lukom.
Sastojci
Upute
Brokulu skuhajte u posoljenoj vodi. U vodi u kojoj se kuhala brokula skuhajte tjesteninu. Sačuvajte 1 dcl vode, u kojoj se kuhala tjestenina, za umak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati poriluk, dodajte brokulu, naribani češnjak i malo vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dodati začine, sol i papar. Dinstajte 5-10 munuta, dok povrće skroz ne omekša.
U zeleni umak dodajte tjesteninu, svježi peršin, sve lijepo promiješajte i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako nemate poriluk, isto jelom možete napraviti i s lukom.