AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Nisam veliki ljubitelj svinjetine, ali u ovoj kombinaciji sa soja sosom, medom i češnjakom mi je odlična. Ukusna, sočna i mekana, a posebnu aromu ovom jelu daju šampinjoni. Svakako isprobajte! Salatu prilagodite sezoni.

svinjetina u soja sosu sa šampinjonima
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme30 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Svinjski but narežite na šnicle i marinirajte sa soja sosom, medom, naribanim češnjakom i paprom. Ostavite da meso odstoji u marinadi minimalno 30 minuta.

2

Na tavi zagrijte suncokretovo ulje i dodajte meso. Meso pecite uz povremeno okretanje 10-tak minuta.

3

Dodajte gljive narezane na ploške i soja umak od marinade. Poklopite i kuhajte još 15-tak minuta.

4

Pečenu svinjetinu pospite sezamom i poslužite uz sezonsku salatu.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Svinjski but narežite na šnicle i marinirajte sa soja sosom, medom, naribanim češnjakom i paprom. Ostavite da meso odstoji u marinadi minimalno 30 minuta.

2

Na tavi zagrijte suncokretovo ulje i dodajte meso. Meso pecite uz povremeno okretanje 10-tak minuta.

3

Dodajte gljive narezane na ploške i soja umak od marinade. Poklopite i kuhajte još 15-tak minuta.

4

Pečenu svinjetinu pospite sezamom i poslužite uz sezonsku salatu.

Svinjetina u soja umaku s gljivama