Ovo jelo mi je često pripremala baka, a sada ga ja pripremam svojoj djeci. To je život, to je bit. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom jelu bogatom proteinima. Mnogi nutricionisti tvrde da je slanutak bolji izbor čak i od mesa. Bake znaju!
Slanutak obavezno, večer prije, potopite u većoj količini vode. Pogledajte trik kako ubrzati kuhanje slanutka uz jedan poseban sastojak.
Sutradan slanutak isperite i stavite u lonac s hladnom vodom. Voda neka bude, prsta - dva, iznad slanutka.
U lonac dodajte na kolute narezan luk i mrkvu, te na ploške narezan češnjak. Posolite i popaprite te dodajte 2 žlice maslinovog ulja.
Upalite vatru i kuhajte oko pola sata. Soda bikarbona će "ubrzati" kuhanje ovog jela. U gotovo jelo dodajte još malo maslinovog ulja i svježe nasjeckani peršin. Uživajte i zdravom jelu.
Sastojci
Upute
Slanutak obavezno, večer prije, potopite u većoj količini vode. Pogledajte trik kako ubrzati kuhanje slanutka uz jedan poseban sastojak.
Sutradan slanutak isperite i stavite u lonac s hladnom vodom. Voda neka bude, prsta - dva, iznad slanutka.
U lonac dodajte na kolute narezan luk i mrkvu, te na ploške narezan češnjak. Posolite i popaprite te dodajte 2 žlice maslinovog ulja.
Upalite vatru i kuhajte oko pola sata. Soda bikarbona će "ubrzati" kuhanje ovog jela. U gotovo jelo dodajte još malo maslinovog ulja i svježe nasjeckani peršin. Uživajte i zdravom jelu.