Med medeni! Slaki grašak i mrkva odlična kombinacija za prilog koji nestaje u trenu. Ovaj prilog možete poslužiti uz pohano meso, faširance / polpete ili običan komad mesa.

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu. Posolite i popaprite te dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja vode.
Kada mrkva malo omekša, dodajte grašak, mljevenu crvenu papriku i kurkumu. Dodajte vodu tek toliko da prekrije grašak i da se grašak može skuhati.
Kada grašak omekša dodajte u lonac žlicu brašna koju ste razmutili s malo vode i pustite da prokuha. Bitno je da umak ne bude prerijedak. Grašak s mrkvom podlužite uz pire krumpir, a možete i bez krumpira. Po želji!
U slanoj vodi stavite kuhati krupir. Kada je krumpir skuhan procijedite ga, ugnječite i dodajte mu malo maslaca, mlijeka, sol i papar. Sve promiješajte i proslužite.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu. Posolite i popaprite te dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja vode.
Kada mrkva malo omekša, dodajte grašak, mljevenu crvenu papriku i kurkumu. Dodajte vodu tek toliko da prekrije grašak i da se grašak može skuhati.
Kada grašak omekša dodajte u lonac žlicu brašna koju ste razmutili s malo vode i pustite da prokuha. Bitno je da umak ne bude prerijedak. Grašak s mrkvom podlužite uz pire krumpir, a možete i bez krumpira. Po želji!
U slanoj vodi stavite kuhati krupir. Kada je krumpir skuhan procijedite ga, ugnječite i dodajte mu malo maslaca, mlijeka, sol i papar. Sve promiješajte i proslužite.