Idelan i ukusan ručak kada nemate mnogo vremena. Jedino što se morate sjetiti, potopiti ječam večer prije. Naravno ovo jelo možete napraviti i s rižom, ali meni je ječam TOP namirnica.
Ječam / orzo potopite u vodi večer prije kuhanja. Sutradan u lonac stavite kuhati ječam i kuhajte ga cca 15-tak minuta.
U drugoj posudu na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i češnjak. Posolite. Kada povrće omekša dodajte ječam i lovorov list i sve dobro promješajte. Dodajte malo vode da prekrije ječam i da se on skuha do kraja. Ako imate riblji temeljac, dodajte njega u jelo. Bit će još ukusnije i finije.
Pred kraj kuhanja dodajte repove kozica. Ako koristite smrznute repove kozica, odmrznite ih prije kuhanja. Kada su kozice kuhane, dodajte maslac u orzoto i obilno ga pospite sitno narezanim peršinom. Po želji možete dodati parmezan i koricu limuna, koja će dodati dodatnu svježinu ovom jelu. Uživajte!
Sastojci
Upute
Ječam / orzo potopite u vodi večer prije kuhanja. Sutradan u lonac stavite kuhati ječam i kuhajte ga cca 15-tak minuta.
U drugoj posudu na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i češnjak. Posolite. Kada povrće omekša dodajte ječam i lovorov list i sve dobro promješajte. Dodajte malo vode da prekrije ječam i da se on skuha do kraja. Ako imate riblji temeljac, dodajte njega u jelo. Bit će još ukusnije i finije.
Pred kraj kuhanja dodajte repove kozica. Ako koristite smrznute repove kozica, odmrznite ih prije kuhanja. Kada su kozice kuhane, dodajte maslac u orzoto i obilno ga pospite sitno narezanim peršinom. Po želji možete dodati parmezan i koricu limuna, koja će dodati dodatnu svježinu ovom jelu. Uživajte!