Piletina i teletina su mi najdraže vrste mesa i jako ih volim pripremati. Ovaj recept s teletinom je vrlo jednostavan i ukusan i "trpi" razne priloge.

Teleće kotlete istucite batom, posolite, popaprite i lijepo sa svih strana uvaljajte u brašno. Stavite pržiti na zagrijano maslinovo ulje i maslac.
Pržite ih dok ne porumene s obje strane. Ako je potrebno, dodajte još maslaca i ulja u tavu.
Kada je teletina uhvatila lijepu boju izvadite ju van iz tave, a u tavu ulijte mesni temeljac (ako ga nemate, ulijte vodu), naribajte češnjak i dodajte grančicu ružmarina. Sve lijepo promiješajte i vratite teletinu u umak.
Kuhajte na laganoj vatri 20-tak minuta dok se umak ne zgusne, a meso ne omekša. Poslužite uz prilog po izboru, ja sam se ovaj put odlučila za mahune u umaku od rajčice!
Sastojci
Upute
Teleće kotlete istucite batom, posolite, popaprite i lijepo sa svih strana uvaljajte u brašno. Stavite pržiti na zagrijano maslinovo ulje i maslac.
Pržite ih dok ne porumene s obje strane. Ako je potrebno, dodajte još maslaca i ulja u tavu.
Kada je teletina uhvatila lijepu boju izvadite ju van iz tave, a u tavu ulijte mesni temeljac (ako ga nemate, ulijte vodu), naribajte češnjak i dodajte grančicu ružmarina. Sve lijepo promiješajte i vratite teletinu u umak.
Kuhajte na laganoj vatri 20-tak minuta dok se umak ne zgusne, a meso ne omekša. Poslužite uz prilog po izboru, ja sam se ovaj put odlučila za mahune u umaku od rajčice!