Nisam ljubitelj vrhnja za kuhanje i rijetko ga upotrebljavam. Više volim šarene umake i zato sam da malo "oživim" ovaj ručak uz piletinu u bijelom umaku pripremila salatu od krumpira, mrkve i graška. Uživajte!
Piletinu posolite i stavite ju pržiti na zagrijano maslinovo ulje dok sa svih strana ne dobije lijepu zlatnu boju.
PIletinu izvadite na tanjur, a u posudu u kojoj se pržila piletina dodajte luk i poriluk. Posolite ih.
Kada povrće omekša dodajte mu piletinu zajedno sa svim sokovima koje je pustila. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta pa dodajte vrhnje za kuhanje i malo vode.
Dok se piletina kuha pripremite prilog. U posoljenu vodu stavite kuhati na kockice narezan krumpir i mrkvu. Kada omekšaju dodajte im grašak.
Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom i maslinovim ulje. Poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.
Sastojci
Upute
Piletinu posolite i stavite ju pržiti na zagrijano maslinovo ulje dok sa svih strana ne dobije lijepu zlatnu boju.
PIletinu izvadite na tanjur, a u posudu u kojoj se pržila piletina dodajte luk i poriluk. Posolite ih.
Kada povrće omekša dodajte mu piletinu zajedno sa svim sokovima koje je pustila. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta pa dodajte vrhnje za kuhanje i malo vode.
Dok se piletina kuha pripremite prilog. U posoljenu vodu stavite kuhati na kockice narezan krumpir i mrkvu. Kada omekšaju dodajte im grašak.
Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom i maslinovim ulje. Poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.