AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Nisam ljubitelj vrhnja za kuhanje i rijetko ga upotrebljavam. Više volim šarene umake i zato sam da malo "oživim" ovaj ručak uz piletinu u bijelom umaku pripremila salatu od krumpira, mrkve i graška. Uživajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja50 minutaUkupno vrijeme55 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu posolite i stavite ju pržiti na zagrijano maslinovo ulje dok sa svih strana ne dobije lijepu zlatnu boju.

2

PIletinu izvadite na tanjur, a u posudu u kojoj se pržila piletina dodajte luk i poriluk. Posolite ih.

3

Kada povrće omekša dodajte mu piletinu zajedno sa svim sokovima koje je pustila. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta pa dodajte vrhnje za kuhanje i malo vode.

4

Dok se piletina kuha pripremite prilog. U posoljenu vodu stavite kuhati na kockice narezan krumpir i mrkvu. Kada omekšaju dodajte im grašak.

5

Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom i maslinovim ulje. Poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Piletinu posolite i stavite ju pržiti na zagrijano maslinovo ulje dok sa svih strana ne dobije lijepu zlatnu boju.

2

PIletinu izvadite na tanjur, a u posudu u kojoj se pržila piletina dodajte luk i poriluk. Posolite ih.

3

Kada povrće omekša dodajte mu piletinu zajedno sa svim sokovima koje je pustila. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta pa dodajte vrhnje za kuhanje i malo vode.

4

Dok se piletina kuha pripremite prilog. U posoljenu vodu stavite kuhati na kockice narezan krumpir i mrkvu. Kada omekšaju dodajte im grašak.

5

Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom i maslinovim ulje. Poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.

Piletina u umaku od poriluka i vrhnja za kuhanje uz salatu od krumpira, mrkve i graška