Slanutak je pomalo zanemarena namirnica. Obzirom da snižava kolesterol i poboljšava probavu, svakako je vrijedna namirnica koja zaslužuje da se nađe na našem tjednom jelovniku. Napravite ukusno varivo sa slanutkom i kukuruzom!
Na maslinovom ulju prodinstajte luk, poriluk i špek. Kada povrće dobije zlatnu boju, dodajte ostalo povrće narezano na kockice: mrkvu, tikvicu, papriku. Posolite i popaprite.
Kada povrće omekša. Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 15-tak minuta.
Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz. Kuhajte još 10-tak minuta da se sve lijepo prožme. Gotovo varivo pospite sitno narezanim peršinom i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite gušće varivo, možete u njega dodati noklice.
Noklice napravite tako da u zdjelu pomoću vilice izmutite jedno jaje, dodate prstohvat soli i oko 8 žlica pšeničnog griza. Sve dobro promiješajte. Najbolje je da smjesa odstoji par minuta. Pred kraj kuhanja variva, sa malom žličicom dodajte noklice u lonac, poklopite lonac s varivom i ostavite da se kuha još 10-tak minuta.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju prodinstajte luk, poriluk i špek. Kada povrće dobije zlatnu boju, dodajte ostalo povrće narezano na kockice: mrkvu, tikvicu, papriku. Posolite i popaprite.
Kada povrće omekša. Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 15-tak minuta.
Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz. Kuhajte još 10-tak minuta da se sve lijepo prožme. Gotovo varivo pospite sitno narezanim peršinom i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite gušće varivo, možete u njega dodati noklice.
Noklice napravite tako da u zdjelu pomoću vilice izmutite jedno jaje, dodate prstohvat soli i oko 8 žlica pšeničnog griza. Sve dobro promiješajte. Najbolje je da smjesa odstoji par minuta. Pred kraj kuhanja variva, sa malom žličicom dodajte noklice u lonac, poklopite lonac s varivom i ostavite da se kuha još 10-tak minuta.