AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Malo drugačija kombinacija mesnih okruglica od one na koju smo naviknuli. Mojim dečkima se jako svidjela ova kombinacija s palentom i graškom. Isprobajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja50 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Luk, češnjak i peršin usitnite u blenderu ili nožem. Veći dio dodajte mljevenom mesu, zajedno sa žličicom mljevene crvene paprike, malo muškatnog oraščića, soli, paprom, krušnim mrvicama i malo maslinova ulja. Sve dobro rukama promiješajte i formirajte male okruglice.

2

U tavu ulijte maslinovo ulje i manji dio usitnjenog luka, češnjaka i peršina. Dodajte okruglice i dinstajte ih da dobiju boju sa svih strana.

3

Dodajte grašak i pasiranu rajčicu te kuhajte 30-tak minuta poklopljeno na laganoj vatri.

4

Mesne okruglice u umaku od graška poslužite uz palentu.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Luk, češnjak i peršin usitnite u blenderu ili nožem. Veći dio dodajte mljevenom mesu, zajedno sa žličicom mljevene crvene paprike, malo muškatnog oraščića, soli, paprom, krušnim mrvicama i malo maslinova ulja. Sve dobro rukama promiješajte i formirajte male okruglice.

2

U tavu ulijte maslinovo ulje i manji dio usitnjenog luka, češnjaka i peršina. Dodajte okruglice i dinstajte ih da dobiju boju sa svih strana.

3

Dodajte grašak i pasiranu rajčicu te kuhajte 30-tak minuta poklopljeno na laganoj vatri.

4

Mesne okruglice u umaku od graška poslužite uz palentu.

Mesne okruglice u umaku od graška