Malo drugačija kombinacija mesnih okruglica od one na koju smo naviknuli. Mojim dečkima se jako svidjela ova kombinacija s palentom i graškom. Isprobajte!
Luk, češnjak i peršin usitnite u blenderu ili nožem. Veći dio dodajte mljevenom mesu, zajedno sa žličicom mljevene crvene paprike, malo muškatnog oraščića, soli, paprom, krušnim mrvicama i malo maslinova ulja. Sve dobro rukama promiješajte i formirajte male okruglice.
U tavu ulijte maslinovo ulje i manji dio usitnjenog luka, češnjaka i peršina. Dodajte okruglice i dinstajte ih da dobiju boju sa svih strana.
Dodajte grašak i pasiranu rajčicu te kuhajte 30-tak minuta poklopljeno na laganoj vatri.
Mesne okruglice u umaku od graška poslužite uz palentu.
Sastojci
Upute
Luk, češnjak i peršin usitnite u blenderu ili nožem. Veći dio dodajte mljevenom mesu, zajedno sa žličicom mljevene crvene paprike, malo muškatnog oraščića, soli, paprom, krušnim mrvicama i malo maslinova ulja. Sve dobro rukama promiješajte i formirajte male okruglice.
U tavu ulijte maslinovo ulje i manji dio usitnjenog luka, češnjaka i peršina. Dodajte okruglice i dinstajte ih da dobiju boju sa svih strana.
Dodajte grašak i pasiranu rajčicu te kuhajte 30-tak minuta poklopljeno na laganoj vatri.
Mesne okruglice u umaku od graška poslužite uz palentu.