Ovo jelo možete napraviti i s rižom, ali meni je u kombinacija: ječma, šampinjona i piletine pun pogodak za kompletan obrok iz pećnice.
Ječam obavezno namočite preko noći da se brže skuha u pećnici.
Piletinu posolite i popaprite te ju stavite pržiti na zagrijanu tavu i maslinovo ulje da sa svih strana dobije lijepu bolju.
Kada je piletina dobila lijepu boju, piletinu izvadite iz tave i stavite dinstati na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Kada povrće omekša dodajte mu šampinjone i lovorov list. Posolite i popaprite i dinstajte 10-tak minuta.
U vatrostalnu posudu stavite natopljeni i ocijeđeni ječam (nije ga potrebno kuhati), na ječam stavite šampinjone i ulijte temeljac. Ovo jelo je uksunije ako imate temeljac, no ako ga nemate ulijte vodu.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Na pola kuhanja u vatrostalnu posudu stavite piletinu. Gotovo jelo pospite peršinom i uživajte.
Sastojci
Upute
Ječam obavezno namočite preko noći da se brže skuha u pećnici.
Piletinu posolite i popaprite te ju stavite pržiti na zagrijanu tavu i maslinovo ulje da sa svih strana dobije lijepu bolju.
Kada je piletina dobila lijepu boju, piletinu izvadite iz tave i stavite dinstati na sitno narezan luk, poriluk i češnjak. Kada povrće omekša dodajte mu šampinjone i lovorov list. Posolite i popaprite i dinstajte 10-tak minuta.
U vatrostalnu posudu stavite natopljeni i ocijeđeni ječam (nije ga potrebno kuhati), na ječam stavite šampinjone i ulijte temeljac. Ovo jelo je uksunije ako imate temeljac, no ako ga nemate ulijte vodu.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Na pola kuhanja u vatrostalnu posudu stavite piletinu. Gotovo jelo pospite peršinom i uživajte.