AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam jela koja mogu iskoristiti za dva ručka. Ovo je jedno od njih. Ako vam je ostalo mesa iz juhe, sutradan mu dodajte povrće i napravite ovu ukusnu salatu. Salata se jede hladna i super je ideja za ručak na poslu ili ako idete na put.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaUkupno vrijeme10 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Lešo meso iz juhe narežite na manje komade, veličine zalogaja.

2

Salatu operite i narežite na manje komade, luk narežite na ploške, a jaja skuhajte u tvrdo i narežite na ploške.

3

Sve sastojke promiješajte u zdjeli za salatu, dodajte kukuruz, posolite, popaprite te dodajte maslinovo ulje. Uživajte u brzom ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Lešo meso iz juhe narežite na manje komade, veličine zalogaja.

2

Salatu operite i narežite na manje komade, luk narežite na ploške, a jaja skuhajte u tvrdo i narežite na ploške.

3

Sve sastojke promiješajte u zdjeli za salatu, dodajte kukuruz, posolite, popaprite te dodajte maslinovo ulje. Uživajte u brzom ručku!

Salata s lešo mesom