Ovo će me jelo zauvijek podsjećati na Šoltu i ljeto 2023. Iako sam na ljetovanje došla s isplaniranim jelovnikom, odmoran mozak, sunce i more su me inspirirali za ovo jelo. Mesno, ali nema veze. jako je ukusno i
već je uvršteno u naše tjedne jelovnike. Vjerujem da će i vaše.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte mljeveno meso.
Dinstajte 10 - tak minuta, pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Dodajte malo pasirane rajčice i vode. Neka se kuha na lagano 40-tak minuta.
Dodajte grah iz konzerve, 2 šake tjestenine i malo vode da se tjestenina može skuhati. Posolite i neka se kuha još 10-tak minuta. Na kraju dodajte pešin i poslužite!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte mljeveno meso.
Dinstajte 10 - tak minuta, pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, tikvicu i papriku. Dodajte malo pasirane rajčice i vode. Neka se kuha na lagano 40-tak minuta.
Dodajte grah iz konzerve, 2 šake tjestenine i malo vode da se tjestenina može skuhati. Posolite i neka se kuha još 10-tak minuta. Na kraju dodajte pešin i poslužite!