AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam slanutak. Mislim da ga moramo jesti češće jer pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi. U ovom jelu odlično paše uz rižu i sezonsko povrće.

rizoto sa slanutkom
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
1

Na maslinovom ulju prepržite na sitno narezan luk, dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku te tikvicu. Pirjajte oko 5-10 minuta. Posolite i popaprite. Kada povrće omekša dodajte rižu.

2

Rižu prvo tostirajte (na suho, bez dodavanja vode), pa ju onda zalijevajte temeljcom ili običnom vodom. Pazite na omjer. Za svaku šalicu riže, potrebne su vam 2 šalice temeljca ili vode. Kada je riža pri kraju, dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, naribani češnjak i na sitno narezan peršin. Promiješajte. U gotov rižoto dodajte komad maslaca i sve lijepo promiješajte. Po želji, možete dodati i naribani parmezan. Uživajte

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

1

Na maslinovom ulju prepržite na sitno narezan luk, dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku te tikvicu. Pirjajte oko 5-10 minuta. Posolite i popaprite. Kada povrće omekša dodajte rižu.

2

Rižu prvo tostirajte (na suho, bez dodavanja vode), pa ju onda zalijevajte temeljcom ili običnom vodom. Pazite na omjer. Za svaku šalicu riže, potrebne su vam 2 šalice temeljca ili vode. Kada je riža pri kraju, dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, naribani češnjak i na sitno narezan peršin. Promiješajte. U gotov rižoto dodajte komad maslaca i sve lijepo promiješajte. Po želji, možete dodati i naribani parmezan. Uživajte

Rižoto sa slanutkom