Obožavam slanutak. Mislim da ga moramo jesti češće jer pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi. U ovom jelu odlično paše uz rižu i sezonsko povrće.

Na maslinovom ulju prepržite na sitno narezan luk, dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku te tikvicu. Pirjajte oko 5-10 minuta. Posolite i popaprite. Kada povrće omekša dodajte rižu.
Rižu prvo tostirajte (na suho, bez dodavanja vode), pa ju onda zalijevajte temeljcom ili običnom vodom. Pazite na omjer. Za svaku šalicu riže, potrebne su vam 2 šalice temeljca ili vode. Kada je riža pri kraju, dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, naribani češnjak i na sitno narezan peršin. Promiješajte. U gotov rižoto dodajte komad maslaca i sve lijepo promiješajte. Po želji, možete dodati i naribani parmezan. Uživajte
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju prepržite na sitno narezan luk, dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku te tikvicu. Pirjajte oko 5-10 minuta. Posolite i popaprite. Kada povrće omekša dodajte rižu.
Rižu prvo tostirajte (na suho, bez dodavanja vode), pa ju onda zalijevajte temeljcom ili običnom vodom. Pazite na omjer. Za svaku šalicu riže, potrebne su vam 2 šalice temeljca ili vode. Kada je riža pri kraju, dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, naribani češnjak i na sitno narezan peršin. Promiješajte. U gotov rižoto dodajte komad maslaca i sve lijepo promiješajte. Po želji, možete dodati i naribani parmezan. Uživajte