Blitva na malo drugačiji način! Bez krumpira, s tjesteninom i sirom iz pećnice.
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. Za ovaj recept možete koristiti natrgane lazanje ili tjesteninu penne. Blitvu kratko blanširajte, 5 minuta u kipućoj vodi (možete u istom loncu u kojoj se kuhali tjesteninu).
Na maslinovom ulju prepržite češnjak dok ne zamiriše. Ugasite vatru i dodajte naribani sir, kiselo vrhnje, blitvu, češnjak i peršin. Začinite sa solju, paprom i muškatnim oraščićem te umiješajte ocijeđenu tjesteninu.
Sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 20-tak minuta na 180 stupnjeva dok jelo ne poprimi zlatnu koricu.
Sastojci
Upute
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. Za ovaj recept možete koristiti natrgane lazanje ili tjesteninu penne. Blitvu kratko blanširajte, 5 minuta u kipućoj vodi (možete u istom loncu u kojoj se kuhali tjesteninu).
Na maslinovom ulju prepržite češnjak dok ne zamiriše. Ugasite vatru i dodajte naribani sir, kiselo vrhnje, blitvu, češnjak i peršin. Začinite sa solju, paprom i muškatnim oraščićem te umiješajte ocijeđenu tjesteninu.
Sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 20-tak minuta na 180 stupnjeva dok jelo ne poprimi zlatnu koricu.