AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Iznenađenje umotano u papir. Tko ga ne bih volio? Brzo i jednostavno jelo, idealno kada nemate puno vremena, a želite zdrav i kvalitetan ručak za svoju obitelj.

orada s brokulom u skartocu
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja40 minutaUkupno vrijeme45 minuta
Sastojci za mamin ručak:
1

Ribu očistite i dobro operite. Povrće također. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Dok se pećnica ugrije pripremite 4 škartoca.

2

Izrežite papir za pečenje na veličinu koja vam paše za jednu porciju. Pripremite četiri takva papira, za četiri porcije.

3

U papir za pečenje za svaku porciju stavite luk i češnjak izrezan na ploške, mrkvu izrezanu na kolutiće, cvjetove brokule i batat izrezan na ploške. Posolite, popaprite i zalijte s malo maslinovog ulja.

4

Na povrće stavite oradu, koju ste marinirali u soli, papru, ružmarinu i maslinovom ulju. Škartoc zatvorite i učvrstite koncem. Bitno je da škartoc dobro učvrstite da vam tijekom pečenja ne iziđu van sokovi od povrća i ribe. U tome je čar ovog jela.

5

Četiri škartoca stavite na pleh i pecite u pećnici 20-25 minuta.

6

Kada je riba gotova, otvorite škartoc i ribu zalijte maslinovim uljem i svježe narezanim peršinom i češnjakom. Možete pokapati i malo limuna, po želji. Uživajte u zdravom i ukusnom maminom ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

1

Ribu očistite i dobro operite. Povrće također. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Dok se pećnica ugrije pripremite 4 škartoca.

2

Izrežite papir za pečenje na veličinu koja vam paše za jednu porciju. Pripremite četiri takva papira, za četiri porcije.

3

U papir za pečenje za svaku porciju stavite luk i češnjak izrezan na ploške, mrkvu izrezanu na kolutiće, cvjetove brokule i batat izrezan na ploške. Posolite, popaprite i zalijte s malo maslinovog ulja.

4

Na povrće stavite oradu, koju ste marinirali u soli, papru, ružmarinu i maslinovom ulju. Škartoc zatvorite i učvrstite koncem. Bitno je da škartoc dobro učvrstite da vam tijekom pečenja ne iziđu van sokovi od povrća i ribe. U tome je čar ovog jela.

5

Četiri škartoca stavite na pleh i pecite u pećnici 20-25 minuta.

6

Kada je riba gotova, otvorite škartoc i ribu zalijte maslinovim uljem i svježe narezanim peršinom i češnjakom. Možete pokapati i malo limuna, po želji. Uživajte u zdravom i ukusnom maminom ručku!

Orada s brokulom i batatom u škartocu