Ne znam uopće kako nazvati ovo jelo. Niti je rižoto, niti je orzoto, ali je jako finoooo i za svaku preporuku. Ja sam ubacila piletinu da dobijem kompletan ručak, ali možete ovo jelo napraviti i samo na povrću.
Ječmenu kašu potopite prije kuhanja minimalno 2 sata, ako se sjetite najbolje preko noći. Ocijedite ju i stavite kuhati u hladnu i posoljenu vodu s malo maslinovog ulja.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Kada omekšaju dodajte im na kockice narezan pileći file. Posolite i dinstajte par minuta. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte 5 minuta i onda dodajte malo vode ili temeljca.
Kada piletina i povrće omekša dodajte skuhani ječam i rižu. Dolijte još vode ili temeljca. Ručak je gotov kada se riža skuha. U gotovo jelo dodajte komad maslaca i na sitno nasjeckan peršin.
Sastojci
Upute
Ječmenu kašu potopite prije kuhanja minimalno 2 sata, ako se sjetite najbolje preko noći. Ocijedite ju i stavite kuhati u hladnu i posoljenu vodu s malo maslinovog ulja.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Kada omekšaju dodajte im na kockice narezan pileći file. Posolite i dinstajte par minuta. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte 5 minuta i onda dodajte malo vode ili temeljca.
Kada piletina i povrće omekša dodajte skuhani ječam i rižu. Dolijte još vode ili temeljca. Ručak je gotov kada se riža skuha. U gotovo jelo dodajte komad maslaca i na sitno nasjeckan peršin.