Super jelo za djecu, ali i za cijelu obitelj. Mekano meso, umak od povrća i ječam. Može li bolje? U ovom ludilo od poskupljenja, ječam je zdravija i povoljnija namirnica od riže.
Ječam potopite u vodi par sati prije kuhanja ili večer prije. Ocijedite i stavite kuhati u vodu s malo soli. Ječam ne mora biti skroz kuhan, bitno je da malo omekša. Skuhati će se do kraja s piletinom i povrćem.
Dok se ječam kuha, pripremite umak. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu piletinu. Posolite i popaprite. Dinstajte dok piletina ne dobije boju.
Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu i tikvicu, lovorov list i sve dobro promiješajte. Ulijte malo pasirane rajčice i dinstajte 10-15 minuta.
Dodajte ječam i grašak te još začina ako je potrebno. Kuhajte na laganoj vatri dok se ječam ne skuha. Gotovo jelo pospite peršinom i uživajte u ručku.
Sastojci
Upute
Ječam potopite u vodi par sati prije kuhanja ili večer prije. Ocijedite i stavite kuhati u vodu s malo soli. Ječam ne mora biti skroz kuhan, bitno je da malo omekša. Skuhati će se do kraja s piletinom i povrćem.
Dok se ječam kuha, pripremite umak. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu piletinu. Posolite i popaprite. Dinstajte dok piletina ne dobije boju.
Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu i tikvicu, lovorov list i sve dobro promiješajte. Ulijte malo pasirane rajčice i dinstajte 10-15 minuta.
Dodajte ječam i grašak te još začina ako je potrebno. Kuhajte na laganoj vatri dok se ječam ne skuha. Gotovo jelo pospite peršinom i uživajte u ručku.