Nova dimenzija blitve! Većina nas sprema blitvu na lešo s krumpirom! Isprobajte rižoto s blitvom i nećete ostati razočarani. Potvrdio i ponekad izbirljiv jednoipogodišnjak! Ovaj rižoto odlično paše uz lignje!
Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Čim zamiriše dodajte rižu i prvo je kuhajte "na suho" bez dodavanja vode.
Kada riža postane staklasta dodajte vodu ili temeljac. Skuhajte rižu do pola pa dodajte blitvu narezanu na trakice, sol i papar. Dodajte još malo vode da se blitva skuha.
U gotov rižoto ubacite kocku maslaca, sve lijepo promiješajte i dodajte svježe narezan peršin. Uživajte u ukusnom rižotu!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati češnjak. Čim zamiriše dodajte rižu i prvo je kuhajte "na suho" bez dodavanja vode.
Kada riža postane staklasta dodajte vodu ili temeljac. Skuhajte rižu do pola pa dodajte blitvu narezanu na trakice, sol i papar. Dodajte još malo vode da se blitva skuha.
U gotov rižoto ubacite kocku maslaca, sve lijepo promiješajte i dodajte svježe narezan peršin. Uživajte u ukusnom rižotu!