Kada radim umake za tjesteninu uvijek mi je cilj da budu bogati povrćem. U ovom jelu uz tjesteninu i povrće glavnu ulogu ima lungić. Lungić je meso koje često pripremam zbog njegove sočnosti i brze pripreme. Nadam se da će i vaša obitelj uživati u ovom ručku!
Lungić narežite na ploške debljine 1,5 cm. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i dodajte mu meso. Posolite, popaprite i dinstajte dok meso ne dobije lijepu boju.
U lonac dodajte mrkvu, tikvicu, papriku, mljevenu crvenu papriku, lovorov list te sve dobro promiješajte. Dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja tekućine.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode, Kuhajte dok povrće i meso ne omekša.
U lonac dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Promiješajte i jelo pospite peršinom. Uživajte u šarenom tanjuru.
Sastojci
Upute
Lungić narežite na ploške debljine 1,5 cm. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i dodajte mu meso. Posolite, popaprite i dinstajte dok meso ne dobije lijepu boju.
U lonac dodajte mrkvu, tikvicu, papriku, mljevenu crvenu papriku, lovorov list te sve dobro promiješajte. Dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja tekućine.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode, Kuhajte dok povrće i meso ne omekša.
U lonac dodajte kuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Promiješajte i jelo pospite peršinom. Uživajte u šarenom tanjuru.