Spoj hokaido tikve i šampinjona u pravom jesenskom ručku. Ako do sada nikada niste pravili domaće njoke, evo izazova. Zbilja nije teško, a neusporedivo su bolje od onih kupovnih. Svakako uključite djecu u pravljenje njoka, uživat će.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ne previše jer je panceta dosta slana.
Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Njoke skuhajte u kipućoj i posloljenoj vodi. Kako napraviti njoke od holaido tikve?
Kada isplivaju na površinu dodajte ih u umak zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali.
Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ne previše jer je panceta dosta slana.
Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Njoke skuhajte u kipućoj i posloljenoj vodi. Kako napraviti njoke od holaido tikve?
Kada isplivaju na površinu dodajte ih u umak zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali.
Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.