AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Spoj hokaido tikve i šampinjona u pravom jesenskom ručku. Ako do sada nikada niste pravili domaće njoke, evo izazova. Zbilja nije teško, a neusporedivo su bolje od onih kupovnih. Svakako uključite djecu u pravljenje njoka, uživat će.

njoki od hokaido tikve sa šampinjonima
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme45 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme1 hr 15 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ne previše jer je panceta dosta slana.

2

Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.

3

Njoke skuhajte u kipućoj i posloljenoj vodi. Kako napraviti njoke od holaido tikve?
Kada isplivaju na površinu dodajte ih u umak zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali.

4

Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ne previše jer je panceta dosta slana.

2

Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.

3

Njoke skuhajte u kipućoj i posloljenoj vodi. Kako napraviti njoke od holaido tikve?
Kada isplivaju na površinu dodajte ih u umak zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali.

4

Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.

Domaći njoki od hokaido tikve u umaku od šampinjona