AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Mislim da je ovo jedino jelo, koje je fotogeničnije prije pečenja. Iz tog razloga je naslovna slika sa sirovim sastojcima 🙂 Polpete pripremljene na ovaj način su jako ukusne i sočne, a u kombinaciji s povrćem imate kompletan ručak.

cufre s povrćem iz pećnice
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 10 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U sjeckalici (ili ručno) usitnite luk, češnjak i peršin. Dvije trećine smjese dodajte u mljeveno meso, a trećinu sačuvajte za šalšu.

2

U mljeveno meso dodajte žličicu soli, žličicu suhog ružmarina, malo maslinovog ulja i krušne mrvice koliko je potrebno da lijepo formirate polpetice. Smjesu malo ostavite da odstoji i onda rukama formirajte polpete i malo ih spljoštite.

3

U maslinovom ulju staviti dinstati ostatak luka, češnjaka i peršina. Kada zamiriše dodajte pasiranu rajčicu, malo soli i šećera i kuhajte 10-tak minuta.

4

Za to vrijeme pripremite povrće. Tikvice i krumpir narežite na tanje ploške, a papriku na trakice. S povrćem se možete poigrati. Možete dodati i patlidžane, svježu rajčicu, luk, pa čak i šampinjone. Ovisno o tome što volite i imate kod kuće.

5

Sada imate sve sastojke koje možete složiti u posudu za pečenje, ja koristim vatrostalnu zdjelu. Na dno posude stavite pola šalše, a onda redajte povrće i meso, kako je na na naslovnoj slici prikazano.

6

Kada ste sve složili, prelijte ostatkom šalše i stavite peći na 200 stupnjeva cca 45 minuta. Dobar tek!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U sjeckalici (ili ručno) usitnite luk, češnjak i peršin. Dvije trećine smjese dodajte u mljeveno meso, a trećinu sačuvajte za šalšu.

2

U mljeveno meso dodajte žličicu soli, žličicu suhog ružmarina, malo maslinovog ulja i krušne mrvice koliko je potrebno da lijepo formirate polpetice. Smjesu malo ostavite da odstoji i onda rukama formirajte polpete i malo ih spljoštite.

3

U maslinovom ulju staviti dinstati ostatak luka, češnjaka i peršina. Kada zamiriše dodajte pasiranu rajčicu, malo soli i šećera i kuhajte 10-tak minuta.

4

Za to vrijeme pripremite povrće. Tikvice i krumpir narežite na tanje ploške, a papriku na trakice. S povrćem se možete poigrati. Možete dodati i patlidžane, svježu rajčicu, luk, pa čak i šampinjone. Ovisno o tome što volite i imate kod kuće.

5

Sada imate sve sastojke koje možete složiti u posudu za pečenje, ja koristim vatrostalnu zdjelu. Na dno posude stavite pola šalše, a onda redajte povrće i meso, kako je na na naslovnoj slici prikazano.

6

Kada ste sve složili, prelijte ostatkom šalše i stavite peći na 200 stupnjeva cca 45 minuta. Dobar tek!

Polpete iz pećnice sa sezonskim povrćem