AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

"Jedi mrkvu, bolje ćeš vidjeti" - često kažem djeci. Mrkva im nije omiljeno povrće i žao mi je zbog toga, jer je odlična za juhe, variva, umake, rižota...ma gotovo za sva jela. Probajte ovo juhicu s par osnovnih sastojaka i mrkvom i đumbirom u glavnoj ulozi.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja40 minutaUkupno vrijeme45 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte na veće kolute narezanu mrkvu i lovorov list. Posolite, poparite i dinstajte 5-10 minuta uz stalno miješanje.

2

Dodajte đumbir, kurkumu i dinstajte još par minuta, pa ulijte povrtni temeljac da prekrije sve sastojke.

3

Poklopite lonac i juhu kuhajte dok mrkva ne omekša. Izvadite lovorov list i štapnim mikserom usitnite sve sastojke.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte na veće kolute narezanu mrkvu i lovorov list. Posolite, poparite i dinstajte 5-10 minuta uz stalno miješanje.

2

Dodajte đumbir, kurkumu i dinstajte još par minuta, pa ulijte povrtni temeljac da prekrije sve sastojke.

3

Poklopite lonac i juhu kuhajte dok mrkva ne omekša. Izvadite lovorov list i štapnim mikserom usitnite sve sastojke.

Juha od mrkve i đumbira