AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Mljeveno meso nije nužno bolonjez! Pripremite ovo ukusno jelo na žlicu. Moji dečki obožavaju!

mljeveno meso s njokima na zlicu
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju prepržite mljeveno meso da dobije lijepu boju. Posolite i popaprite. Meso izvadite šupljikavom žlicom iz posude i na istu masnoću dodajte luk i češnjak. Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Sve lijepo promiješajte, posolite i dodajte malo vode ili temeljca.

2

Kada povrće omekša vratite meso u posudu, dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Posudu poklopite i ostavite da se jelo krčka na laganoj vatri oko 30-tak minuta.

3

Pred kraj kuhanja u jelo dodajte smrznute njoke i grašak. Ostavite da se kuha par minuta i dodajte peršin. Poslužite i uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju prepržite mljeveno meso da dobije lijepu boju. Posolite i popaprite. Meso izvadite šupljikavom žlicom iz posude i na istu masnoću dodajte luk i češnjak. Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Sve lijepo promiješajte, posolite i dodajte malo vode ili temeljca.

2

Kada povrće omekša vratite meso u posudu, dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list. Posudu poklopite i ostavite da se jelo krčka na laganoj vatri oko 30-tak minuta.

3

Pred kraj kuhanja u jelo dodajte smrznute njoke i grašak. Ostavite da se kuha par minuta i dodajte peršin. Poslužite i uživajte!

Mljeveno meso s njokima i graškom na žlicu