Ako želite sočnu piletinu, onda je ovo super recept. Fin umak sa slanutkom i riža za prilog, pun su pogodak za ukusan ručak.
Piletinu posolite i popaprite. Na zagrijano suncokretovo ulje dinstajte dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
Piletinu izvadite iz lonca i na masnoći na kojoj se pekla dodajte na sitno narezan luk, poriluk i špek.
Kada luk i poriluk dobiju finu boju, a špek pusti svoje sokove, vratite piletinu i smanjite vatru. Pustite da se dinsta 5 - 10 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu, po potrebi malo vode i ružmarin. Smanjite vatru i neka se jelo lagano krčka dok piletina ne postane mekana, a meso se počne odvajati od kosti.
Dok čekate da piletina omekša u drugom loncu skuhajte rižu s malo soli i maslinovog ulja. Pogledajte trik kako napraviti kremasti rižoto
U lonac s piletinom dodajte konzervirani slanutak, naribani češnjak, peršin i sve dobro promiješajte.
Pustite da se kuha još 5 minuta da se svi sastojci sjedine.
Piletinu u umaku sa slanutkom poslužite sa rižom.
Sastojci
Upute
Piletinu posolite i popaprite. Na zagrijano suncokretovo ulje dinstajte dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
Piletinu izvadite iz lonca i na masnoći na kojoj se pekla dodajte na sitno narezan luk, poriluk i špek.
Kada luk i poriluk dobiju finu boju, a špek pusti svoje sokove, vratite piletinu i smanjite vatru. Pustite da se dinsta 5 - 10 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu, po potrebi malo vode i ružmarin. Smanjite vatru i neka se jelo lagano krčka dok piletina ne postane mekana, a meso se počne odvajati od kosti.
Dok čekate da piletina omekša u drugom loncu skuhajte rižu s malo soli i maslinovog ulja. Pogledajte trik kako napraviti kremasti rižoto
U lonac s piletinom dodajte konzervirani slanutak, naribani češnjak, peršin i sve dobro promiješajte.
Pustite da se kuha još 5 minuta da se svi sastojci sjedine.
Piletinu u umaku sa slanutkom poslužite sa rižom.