Za ovo jelo možete izabrati i drugu poziciju janjetine, ali ako volite meso s kostima i janjetinu jesti rukama, onda su janjeći kotleti idealni za vas. Ovo jelo se jednostavno priprema, bez mnogo filozofije. Uživajte u jednostavnosti i okusima.
Janjeće kotlete dobro posolite, popaprite i začinite ružmarinom, origanom te naribajte češnjak po njima. Dodajte malo ulja i rukama utrljajte marinadu u meso. Meso ostavite u marinadi minimalno sat vremena ili preko noći.
Marinirano meso prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva / 20 - tak minuta. Smanjite temperaturu na 190 stupnjeva i mesu dodajte glavicu luka, mrkvu i krumpir. Pred kraj pečenja kada meso i povrće omekšaju, maknite foliju i pecite još 10-tak minuta da meso dobije lijepu boju. Poslužite uz sezonsku salatu.
Sastojci
Upute
Janjeće kotlete dobro posolite, popaprite i začinite ružmarinom, origanom te naribajte češnjak po njima. Dodajte malo ulja i rukama utrljajte marinadu u meso. Meso ostavite u marinadi minimalno sat vremena ili preko noći.
Marinirano meso prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva / 20 - tak minuta. Smanjite temperaturu na 190 stupnjeva i mesu dodajte glavicu luka, mrkvu i krumpir. Pred kraj pečenja kada meso i povrće omekšaju, maknite foliju i pecite još 10-tak minuta da meso dobije lijepu boju. Poslužite uz sezonsku salatu.