AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Leća je vlaknima bogata mahunarka koja poboljšava probavu, pomaže u snižavanju kolesterola, a uz to je izuzetno jeftina namirnica. Pola kilograma leće možete kupiti za 7-8 kuna. Dovoljno razloga da je konzumiramo više, zar ne? Varivo od zelene leće je idealan recept ako djeci želite "podvaliti" hrpu povrća. Možete dodati povrće koje imate i volite, samo pazite da je sezonsko.

varivo od lece
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja40 minutaUkupno vrijeme45 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite pirjati luk, poriluk i špek.

2

Dodajte na kockice narezanu mrkvu, butternut tikvu, tikvicu i papriku. Posolite i popaprite. Dinstajte dok povrće malo ne omekša.

3

Dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Ako imate povrtni temeljac, još bolje. Dodajte naribani češnjak i pustite da krčka 5 minuta.

4

Dodajte leću koju ste namočili večer prije te krumpir narezan na kockice. Po potrebi dodajte još vode.

5

Kada su leća i krumpir skuhani, jelo je gotovo. Pospite ga sitno narezanim peršinom.

6

SAVJET PLUS: Leća je dosta zanemarena namirnica u našim jelovnicima, a nema razloga za to. Leća je nutritivno bogata biljka iz porodice mahunarki, bogata bjelančevinama. Jednostavno, zdravlje na tanjuru i zato ju koristimo češće.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite pirjati luk, poriluk i špek.

2

Dodajte na kockice narezanu mrkvu, butternut tikvu, tikvicu i papriku. Posolite i popaprite. Dinstajte dok povrće malo ne omekša.

3

Dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Ako imate povrtni temeljac, još bolje. Dodajte naribani češnjak i pustite da krčka 5 minuta.

4

Dodajte leću koju ste namočili večer prije te krumpir narezan na kockice. Po potrebi dodajte još vode.

5

Kada su leća i krumpir skuhani, jelo je gotovo. Pospite ga sitno narezanim peršinom.

6

SAVJET PLUS: Leća je dosta zanemarena namirnica u našim jelovnicima, a nema razloga za to. Leća je nutritivno bogata biljka iz porodice mahunarki, bogata bjelančevinama. Jednostavno, zdravlje na tanjuru i zato ju koristimo češće.

Varivo od zelene leće