Dok se lungić dinstao, sjedila sam na balkonu, pila kavu i pisala objave za Mamin ručak. Pogađate! Zaboravila sam da kuham ručak i ručak je zagorio. Nisam ništa bacila, skuhala sam ga do kraja i tako je nastao i ovaj recept. Budite ponosne i na zagoreni ručak, jer svaki mamin ručak je uvijek najbolji ručak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak.
Dodajte im lungić narezan na trakice ili kockice (po želji). Posolite i popaprite i dinstajte dok lungić ne dobije lijepu boju.
Dodajte naribanu tikvicu. Ako više volite, možete tikvicu narezati i na kockice. Posolite i dinstajte još 5 minuta.
Jelu dodajte rižu. Rižu prvo dodajte bez dodajvanja vode, a zatim dodajte vodu ili temeljac onoliko koliko je potrebno da se riža skuha.
Kada je rižoto gotov dodajte mu maslac i na sitno narezan prešin. Dobro promiješajte i poslužite mamin ručak.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak.
Dodajte im lungić narezan na trakice ili kockice (po želji). Posolite i popaprite i dinstajte dok lungić ne dobije lijepu boju.
Dodajte naribanu tikvicu. Ako više volite, možete tikvicu narezati i na kockice. Posolite i dinstajte još 5 minuta.
Jelu dodajte rižu. Rižu prvo dodajte bez dodajvanja vode, a zatim dodajte vodu ili temeljac onoliko koliko je potrebno da se riža skuha.
Kada je rižoto gotov dodajte mu maslac i na sitno narezan prešin. Dobro promiješajte i poslužite mamin ručak.