Ovo jelo će me zauvijek podsjećati na Bilježnicu o dohrani, iako nema veze s dohranom. Ovo jelo sam kuhala u trenutku kada su me iz Tiskare nazvali i rekli: "Bilježnica je gotova. Možete doći po nju". Uživajte u ovom šarenom tanjuru.
Na suncokretovom ulju stavite pržiti piletinu da dobije bolju sa svih strana. Posolite ju.
Kada piletina dobije lijepu boju dodajte joj na sitno nasjeckan luk i mrkvu. Dinstajte par minuta pa dodajte meksičku mješavinu.
Posolite i dodajte pasiranu rajčicu. Poklopite lonac i kuhajte na lagano dok piletina ne omekša.
Za to vrijeme skuhajte rižu. U lonac stavite čašu riže, dvije čaše vode, sol i maslinovo ulje. Poklopite i kuhajte dok riža ne popije svu tekučinu. Rižu poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.
Sastojci
Upute
Na suncokretovom ulju stavite pržiti piletinu da dobije bolju sa svih strana. Posolite ju.
Kada piletina dobije lijepu boju dodajte joj na sitno nasjeckan luk i mrkvu. Dinstajte par minuta pa dodajte meksičku mješavinu.
Posolite i dodajte pasiranu rajčicu. Poklopite lonac i kuhajte na lagano dok piletina ne omekša.
Za to vrijeme skuhajte rižu. U lonac stavite čašu riže, dvije čaše vode, sol i maslinovo ulje. Poklopite i kuhajte dok riža ne popije svu tekučinu. Rižu poslužite uz piletinu i uživajte u maminom ručku.